lördag, januari 31, 2009

Kina mat

Blev bjuden på kina mat av mina syskon hos pappa och Pernilla, var super gott!
Tog kaffe hemma hos mig.
Min kusin flytta sitt förråd hit idag, så nu är han klar med det.
Nu ska jag göra mig fin för kvällen, är ju millans "välkommen till kumla" fest. Blir skoj!
Vad ska ni göra ikväll?

5 kommentarer:

  1. Hej fina fina Nilla!
    Har varit frånvarande bland kommentarerna några dagar. Har inte funnit någon ro fö att sitta med det. Har inte orkat riktigt ta tag i tankeverksamheten. Men nu vill jag skicka en bamsekram till dig, tack för att du finns och bryr dig!

    Det finns ingen som helst anledning till att inte ge mig kortisonet. Det är bara rent slarv. Känns nästan som nonchalans. Jo det är rätt som du säger att man ska trappa ner det för att det är inte bra för kroppen att sluta tvärt just på grund av kroppens egna produktion. Det har du helt rätt i. Men här verkar man inte bry sig att man missat mitt kortison 3 dagar av veckans 7. Men de ska allt få höra detö. det ska vidarebefodras till min läkare. Tänk om det varit något allvarligare. jag kunde ju dött på kuppen. Och man ska inte som sjuk själv behöva hålla reda på allt åt alla. Jag är ingen jävla ordningspolis här på avdelning 11, även om det känns så just nu!!

    Just nu delar jag rum och toalett med Gunnel 70 bast. Livat...känns rätt jobbigt att behöva dela toalett med denna magen...jag blöder och har trängningar och känner mig konstant skitnödig. Ursäkta detalerna...hehe.

    Nu är jag nyfiken, hur funkade den nya påsen? Blev det så bra som du hade hoppats på?
    Jag har länge funderat över ditt yrke, gissat lite och undrat. Såg nu på knasmage på din profil där vad du jobbar mig. i dem banorna tänkte jag aldrig. Häftigt!! Trivs du bra med det?

    Ja tydligen så ska PICC-linen vara bättre än en port-a-cath och en CVK. Vad jag förstått det som s å behöver man inte hålla på med heparin och till skillnad från port-a-cathen behöver man inte sticka och man behöver inte byta nål lika ofta som med CVK? så tydligen ska denna vara lite bättre och lättare. Fast man blir ju lite handikappad med armen. För det blev ett ganska stort paket att hålla reda på ;)

    Det är rätt lustigt, ja har skrivit ganska mycket i min blogg om hur det funkar eller snarare inte funkar med min sk vård. Alla reagerar på behandligen. Inte bara från sjuksköterskor utan från kirurg och diverse inblandade...Är det bara jag som råkar ut för detta eller funkar det så överallt tro? Ska man behöva gnälla sig halvt fördärvad för att få en liten förståelse från överheten?

    Hur har magen skött sig?

    Nu ska jag inte trada med massa!
    Förretsen, måste fråga....hur beställde du Bylins bok? Tror han hette så va? osäker, men den om Crohn´s och UC..

    Hoppas din lördagskväll har varit mysig och att det blev lite god mat!
    Sköt om dig!
    Många många bamskekramar till dig!!

    SvaraRadera
  2. Välkommen Milla då! Inte för att jag bor i Kumla, men ändå ;D

    Tack för din utförliga skoanalys, jag tar åt mig, jag tar åt mig.

    SvaraRadera
  3. 1
    Elsa: Hej du med, du fina! Som jag sagt ingen fara. Men nu fick jag en rejäl kommentar istället =P Förstår fullt! Varsågod. Tack själv!
    Precis, var det jag lärt mig, men man vet ju inte om alla lär/får veta lika. Men dom där inne verkar inte kunna det, och som någon kommenterat i din blogg. Kan dom mag och tarm sjukdomar?! Hum, ska bli skönt att din läkare är tillbaka imorgon. Gissar vi får uppdatreing på vad han säger och gör =)
    Åh, mindre kul. Hoppas det går hyfsat iaf, och att du slipper massa konstiga egenheter. Jag delade en gång jag låg inne i typ veckor med flera stycken, ingen var längre än två dagar, och det är ju aldrig någon ung som kommer.
    Sen en av gångerna det hadde bytts, så hade det kommit en ung kille till avd. berättade en av sköterskorna. Men dom hade sagt det att, han fick rummet berdvid. För dom tänkte på mig. Första tanken då var attans, men sen sen så hade man genast massa tankar om det där. Haha en ung kille i sänge bredvid.
    Men varför fick du byta rum egentligen, du hade ju ditt egna. Men men kansek kom någon som behövde det mera.
    Gällande PICC-linen så känndes min super smidig. Men är kankse för man haft den ocskå. Jag gillar inte i armarna, har ju gått sönder så lätt jämt för all kortison och uttorkning så kärlen har varit smala som trådar. Så när jag har i armarna har jag knappt kunna röra/böja den.
    CVK hette den kanske, minns inte idagsläget.

    SvaraRadera
  4. 2
    Klart man reagerar på det du skriver. En del saker är helt otroliga. Men du är nog tyvärr lång ifrån ensam. Men verkar inte så bra sammarbete mellan dom som kan och dom som sköter dig, om det nu är så att dom inte har större inblick i det hela. Men så är det ju vissa kan sin sak och intresserade, vissa kan mindre men har massa empati och tar reda på saker, vissa bryr sig inte utan man är bara nåt paket och dom styr och ställer. Man kännder sig då platt som en pankaka och arg som ett bi. Varigerar ju verkligen beronede på skift och så. Synd, men så är det ju. Sen finns det ju dom efter ett tag som "lärt känna en" och som tar typ hänsyn till det eller vad man ska säga, att dom till slut jobbar med en och inte emot en. Men finns för många som bara kör på så man blir platt.
    Min mage har skött sig bra, så det där laktuloset jag köpte ska jag alltid ha lite hemma, för om det blir något kan man ta det för att ränsa upp. (efter man bedömt vad det kan vara och hur det känns och så)
    Är tips att ha det hemma sen. Körde länge med plommonjose och sockerdrycker och annat, men denna är ju bättre för kroppen, eftersom inget socker tas upp av kroppen.
    Johan Bylins bok beställe jag via mailen, fick hem den på några dagar.
    http://livetskalevasnu.blogspot.com/2009/01/boken.html
    Beställ den!
    Lördagen var super, jag får väl trösta dig med att jag snodde din mat med =)
    Hoppas det går bra för dig där inne med sånnt som är jobbigt och allt.
    Jo läste om att du tjuvdruckigt kaffe... men får ju dricka två glas om dagen eller hur är det nu igen, men är ju klara drycker. Och i klar dryck ingår te, så varje kväll drack jag te, de var min höjdpunkt på dagen. Har inte du fått göra det? (dessvärre har jag alltid mjölk i, men det var iaf annat än vatten och smak på) Säg till om det och se om du får det för det fick jag och det kan ju inte va sånna skillander på ställerna =)
    Lycka till med allt imogon nu, med snacket och allt.
    Du ska helt klart få din operation om du vill, inte ska du vara ung och ligga som ett paket, ditt liv ska levas nu. Och det kan du med en stomi!
    Större bamsekramar till dig!

    SvaraRadera
  5. Pelle: Snällt av dig, men du är ju en del i kumla så du vet ju vad hon flyttar till :D
    Varsågod, nice. Måste höra sen vilka det blev :D
    Hoppas helgen varit bra?

    SvaraRadera