fredag, januari 30, 2009

Ny

Förresten... Idag har jag mitt nya stomibandage, påse. Skrivit om den tidigare, men idag är det första testen. Är sensura mini jag har nu, när jag fått på den i morse. Blev jag glad, för den sitter bättre på kroppen. Den andra hängde ner så, denna låter låret vara ifred. Kanske jag kan ha fler tröjor nu då, som inte måste vara halvlånga. Måste och måste, måste jag inte.... men jag har inte min påse i stoppad i byxorna.
Efter som görden jag får av stomisköterskan funkar bäst för mig, men att det finns lite som inte är jätte bra så funderar jag helt enkelt på att sy egna lika elastiska som dom. och i samma modell. Jag skulle gärna vilja beställa sånna som många andra gör. Men jag kan inte ha nått som sitter åt runt min stomi. Inte ens strumpbyxor går, blir som ett lock på. Men allas stomi är ju olika. Man får hitta sina knep helt enkelt...
Nu gäller det bara att jag hittar ett bra tyg som är elastiskt men ändå sitter åt och är som lite linne modell. Har nämligen en plan i huvudet som jag vill föra över så det blir en funktionell pryl till mig och mitt stomi bandage. Kanske till och med blir så bra så jag delar med mig av det :P
Har många idéer jag vill göra nu när jag flyttar.
Jag känner mig kreaktiv, blir det perjodsvis.

2 kommentarer:

  1. Har också planer på att sy lite till min stomi, fast än så länge har det gått 2 dagar så än ligger jag lågt med planerna då jag överhuvudtaget inte vet hur den fungerar i vardagen. Men dela gärna med dig av dina tips du om de känns funktionella :)

    SvaraRadera
  2. Camilla: Jag har haft planer på det sen jag låg på sjukhuset jag med. Men inte blivit av. Nu efter flytten kan jag landa igen och då ska jag försöka få minna tankar till nått funtionellt.
    Själklart delar jag med mig sen, hoppas jag alla gör som kommer på något :D
    Hur är allt nu? tänker på dig!
    Kram

    SvaraRadera