lördag, januari 24, 2009

Uppe?

Nu är jag nog åter uppe, ikapp denna dagen. Har varit lite låg.
Är i ordningjord nu och ska åka till storebror, blev senare än planerat. Men tillät mig själv att ha en dålig dag, vet inte... kanske är lättare att inte skjuta det bakom sig då och få smällen sen. Nog bättre att ta den när den är en få den igen sen senare. Men antar att det håller i sig det här tills allt är ordnat.
URK!!

Nu ska jag till bror iaf, kul... äta nybakat och kramas med alla!

3 kommentarer:

  1. Låter trevligt... ha en bra kväll!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Hejsan vännen! Åh vad jag blir rörd av dina fina kommentarer. det är härligt att ha ditt stöd. Någon som vet hur det är!

    Självklart är det tillåtet att ah sina sämre dagar. Det ska du får tillåta dig att ha. Ibland kommer det liksom bara över en och det är ingen vits med att skjuta det framför sig.

    Ajaj, magläge som är så skönt. hehe. Fastd et är väl bara att vänja sig nu då.. Hitta nya vägar och levnadsätt. Det blir nog ett nytt liv. men ett bra sådant. Alla förändringar som sker är för att ge mig livet tillbaka. Nog så man får försöka att tänka. Men huh vad det tar emot ibland!

    Nästa vecka hoppas jag på att få träffa en stomisköterska och få lite information från henne. Fick ett litet häfte från kirurgen men det gällde mest det praktiska kring operationen. Min läkare har också erbjudit mig några små broschyrer..
    När jag först fick lite hintar om att det eventuellt skulle kunna vara atuellt med stomi letade och läste jag en hel del. Både studiematerial, på nätet osv. Sen har jag letat upp lite bloggar, därav dig, för att få lite mer "personlig" kontakt.
    Än så länge har liksom inte den biten med att introducera folk inom området rullat på ännu.
    Jag blir så enormt glad och rörd när du skriver att du kan tänka dig att erbjuda dig att skicka lite till mig. och jag tar tacksamt emot, om du vill göra dig det besväret! Men det ska vara om du själv orkar och vill!

    Idag har jag varit på permiss en sväng och känner mig rysligt trött nu. Det är nu som man inser att man inte har de där superkrafterna som man tror :S

    Hoppas att lördagskvällen bjuder på lite bättr humör. Tänk på dig själv också! Många varma kramar! Och tack ännu en gång!!

    SvaraRadera
  3. Jonas: Blev en lyckad kväll, efter kalaset hos bror så åkte jag till Johanna och Marcus, fick god mat och sen blev det lite kortspel och snack. Hoppas eran lördag kväll också varit bra?! Natti.

    Elsa: Klart vi ska stötta varandra! Mm, men är segt med dåliga dagar. Finns ju så många olika sätt man kan ha dåliga dagar. Men man får försöka styra upp allt, så det inte känns så jobbigt.
    Du kommer hitta dina sätt, och det är förändringar och förnyingar till det positiva. Som jag nämnt många gånger i min blogg och andra ställen... Finns alltid negativa och positiva sidor med allt. Detta har så många positiva så dom negativa kan man leva med. Tänk bara så många negativa man left med tills nu (som dig innan operation).
    Själv klart vill jag skicka till dig, därför jag fråga :D Jag har haft idéer och tankar om att ha små "kitt" ordning plockade som är standard att dela ut till sånna som ska genomgå dessa operationer. (givetvis efter att man frågar man vill ha information/matrial, inget mans ka tvinga på) Men inget som jag gjort nått med än. Men jag tyckte själv att man kunde fått mer än det man fick, det ända jag fick själv ar en liten folder där det stod om hygen och lite sånt. nån som coloplsat skrivit. Jag får kika om jag har det mesta hemma till det jag vill sända till dig, men kan ju annar om jag inte har det hemma skriva ner hur du får tag på det som jag tycker är läsvärt och bra information.
    Kan säga till när det är mer aktuellt... alltså klart. Jag skulle vilja skicka det nu nu nu på studs. Men jag har ju lite annat att stå i vid flytten, men kanske hittar det mesta nu när jag packar. Säger till när jag är redo. Vore ju kul om du får det iaf precis efter operationen, så du har läsning då. Jag tyckte det var skönt att läsa och få information då, så man lärde sig. Man suger ju åt sig informationen som en svamp då. Man vill lära sig och bli bäst (inte bäst, kunnig kanske är rätt ord) på sitvationen man är i.

    Det verkar hända lite näta vecka, skönt. Prata med henne om detta med besök av någon som genomgått liknande. Det kan hon ordna, om du nu vill det. Jag rekomenderar det, men man gör ju som man vill.

    Minns inte allt jag tänkt skriva, tankarna går fortare än jag hinner skriva...

    Skönt att vara hemma en sväng! Nej man har inte nån ork direkt. Är konstigt att man egentligen orkat så som man gjort alla år. Helt sjukt, kroppen går på viljan och tron om att man är frisk (innan man fått diagnosen).
    Du får passa på att vila upp dig. Jag antar att du fått järndropp och grejer också. Om inte annat får du säkerligen det, nu när du förlorat så mycket blod. Jag går än idag på järndropp efter min operation. Var helt urpumpad i depåerna)

    Lördagskvällen blev mycket bättre, kalaset hos bror var kanon och sen blev jag bjuden på god mat hos några vänner, så blev det kortspel. Lagom. Så nu blir et sängen imorgon ska jag och pappa åka och hämta en frys som jag fått av en kompis. Ska försöka få med någon mer, eftersom jag ännu inte får bära.
    Måste försöka börja packa eller iaf organisera lite inför packningen i veckan. Är ju bara en vecka kvar innan jag får nyckeln till min nya lgh. Segt att flytta nu. Men behövligt.

    Lättare och skönare att tänka på andra, då slipper man minnas sina egna bekymmer. Och jag känner mig bra av att hjälpa och finnas för andra, då blir jag glad! Men ska försöka ta och ge mig själv en tanke med ;)
    Varsågod, gör det för att jag vill. Kom ihåg det.
    Hoppas du haft en så bra kväll som du bara kan på sjukan. Natti natt, kram

    SvaraRadera