måndag, januari 19, 2009

Kläder

Tänker för fullt på hur jag ska göra för att få mina arbetskläder (uniformen) att sitta ordenkligt, och bekvämt samtidigt som den är funktionell. Nu efter jag fått stomin så blir det lite knepigare.
Hoppas jag hittar ett sätt som passar mig snart, så det känns bättre att bära uniformen.
Tiden får utvisa hur det blir... får prova sig fram!

4 kommentarer:

  1. Jag har köpt trikåtyg och sytt långa tighta tubtoppar. De plattar till och funkar bra under vanliga byxor. Jag förstår att det nog inte funkar för dig just nu eftersom att du har problem med sårläkningen, men det kanske det gör i framtiden:)
    Kram Jeanette

    SvaraRadera
  2. Sv: Det är individuellt hur dom bedömmer på försäkringskassan att man ska fördela timmarna. I mitt fall har man från början bedömt att jag ska arbeta högst 20 timmar fördelat på sju dagar (jag jobbar ju även helger). Har jag fått jobba över en dag måste jag alltså justera arbetstimmarna nästkommande dagar så arbetstiden inte överskrider 20 timmar.

    Nu ringde jag dock min handläggare och frågade om det va möjligt att räkna timmarna fördelat på två veckor istället. Med andra ord undrade jag om det va ok att jag tillexempel jobbade 25 timmar ena veckan om jag justerade arbetstiden nästkommande vecka till 15 timmar. Det va ok att jag gjorde så men ENDAST p.g.a. att jag ringde min handläggare och frågade om det va ok och att hon då godkände det, det hade inte varit ok att jag bara beslutade själv att göra så.

    Hänger du med i hur jag menar? Det enda du behöver veta egentligen är att du ska fördela arbetstiden exakt så som du kommit överens med försäkringskassa/läkare/arbetsplats och om du vill göra på något annat sätt så måste du diskutera det med din handläggare på Försäkringskassan innan du gör några ändringar.

    SvaraRadera
  3. Anonym/Jeanette: Tack för tipset. Jag har hittat ett sätt som funkar bara i vardagsklädseln, men man hittar alltid nya lösningar och idéer. Alla tips är jätte bra!
    Men när det gäller uniformen är det lite svårare, då man har uniformspolicy och så har jag ju arbetsbältet att tänka på, med vikt och allt.
    Man får prova sig fram :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Madde: Jag förstår precis, och jag har försökt att få tala med försäkringskassan, min läkare har skrivit brev och min kurator har kollat möjligheterna. Men jag kan inte diskutera mitt fall och få min sitvation löst utan en handläggare. Har ännu inte fått någon handläggare sen jag blev sjukskriven igen. Och det var nog den 11 dec om jag minns rätt. Kommer få pengarna försent och allt. Så nu är jag glad att man är på gång lite igen. Men magen har strulat?! och brukar den aldrig göra. Inte kul, det får tankarna att snurra lite. Men man får försöka hitta orsaker och lösningar på det så det blir bra.
    Hoppas någon får mitt ärende på bordet snart så jag får en handläggare jag kan tala med :D
    Men tills dess var dom i "växeln" eller vad man säger stenhårda på att det var halvtid som skulle fördelas lika på fem dagar.
    Jag har ju andra tiorier som skulle funka bättre för mig och min arbetsgivare. Men är glad jag är igång nu iaf.
    Urs nu måste jag göra nått med magen min, börjar få ont =(
    Trevlig kväll. Kram!

    SvaraRadera