tisdag, april 21, 2009

Gasol tuber

Min lilla rad om att jag igår tänkt blogga om gasol tuber, gör att jag nu vill få detta sagt. Fast jag egenligen inte vet hur eller vad, så gör som jag brukar. Bara skriver :)

Är så här att jag i helgen fick samtal från syster som plockade ur huset och dess förvarings utrymmen, och hitta min gasoltube. Så denna hämtade jag, då den är värld en del.

När jag hämtat den åkte jag vidare till mitt bostadsbolag, där jag slog två flugor i en smäll. Kollade uppgifter på ett nytt förråd att hyra, men det är en annan historia.

Det andra var att jag på engång frågade hur det är med förvaring av gasoltuber i förråd och annat, då jag själv är i den sitsen. Sen att det var en tanke bakom det då grannen har såna, bensin olja, motorer och annat i sitt förråd.
Jo iaf, det är ju så att jag vet att gasoltuber och annat smäller när det brinner. Smäller ordenkligt, och det är inte bra för varken boende eller rädningstjänsten. Det ska ju vara skyltat att det är gas eller annat explosivt i räckhåll, men detta är det nog dåligt med över lag.

Iaf så fågade jag och sa som det var att jag nu har en som jag då inte tror att man får ha i förråden, jag har två men båda är anknytna till bostäder.
Man fick iaf inte ha tuber i förråden, när det gällde bensin var det en vis mängd (minns inte antal liter nu tyvärr).
Jag nämde då att detta borde det finnas på kontrakt eller på deras hemsida eller annat, anledningen till att jag tänkte på det är ju lite för jag har det yrket jag har eller iaf den utbildningen jag fått inom just den biten inom brand.
Mycket riktigt, mina tankar var rätt. Skyltning skulle det vara, men är det dåligt med.
Tror iofs inte att dom kommer göra så mycket ansträngningar för att nå ut med informationen, men jag vet inte. Vore ju bra, då det faktiskt handlar om säkerhet och människors liv och arbetsförhållanden.

Efter denna vetskapen så har jag alltså nästa projekt, och det var att bli av med min gasoltube som jag inte kan förvara någostan. Jag åkte till statoil (en annan station än den jag själv jobbat på i ungare år, haha) Frågade om dom tog emot tomma gasoltuber och han ringde och kollade med chefen, men det gjorde dom inte.
Kollade iaf priserna, och bara tuben jag hade (P6) kostade nästan 900kr. Att sedan ha fylld kosta nästan 400kr. Så alltså 1300kr för den jag har fylld, det är pengar. Iaf för en fattiglapp som mig, så tänkte då "panta" in min och få pengar för den då jag inte vill sjänka den direkt.
Men icke dom tog inte emot, snopet. Men den biten verkar ha ändrats den med, som mycket annat.
Åkte hem kika lite på nätet, hitta att Jula hölls med sånt där. Ringde, men tom tog inte heller in tomma.

Men då är min tanke, VEM tar emot dom då?

För jag tycker ju att det är så att detta har verkligen med säkerhet, människorsliv och arbetsplats att göra
Säkerheten för att det smäller fort och riktigt när det uppstår brand, och då om det är bostad vägg i vägg, ja ni hör ju människors liv. Arbetsplats för att räddningspersonal och annat går in i tron om att det är vanliga utrymen utan farliga saker, det finns inte skyltat. Kan smälla när som helst.

Så nu ska jag ringa dom stora gas firmorna eller vad man säger, för att bena ut det här.
Jag vet jag överdirver, men detta är nästan värt att få upp på tapeten.
"Hur tätt står gasoltuberna runt om i vårt land?"
Få bättre kunskap om detta och nå ut till alla, då det har stor betydelse.
Men framför allt, detta med miljön. Det är så mycket snack hit och dit om detta med miljön, allt ska va miljövänligt. Och mycket är det, men som jag säger... finns ALLTID två sidor av allt. Så sånt som är miljövänligt att tex ha kanske inte alltid framställs på rätt sätt enligt lagar regler eller ett miljövänligt vis.
Ja ni förstår nog hur jag tänker om detta, vid det här laget.

Så här slutar det för stunden, återkommer säkert när jag fått mer information :)

Uj vilket inlägg ang. tuber, hihi.

2 kommentarer:

  1. Härligt gumman att du tar tag i detta. Jag har inte alls tänkt tanken pa detta. Men vad glad att du inte lever i Tyskland. Här är det gas i nästan alla hus, gasuppvärmning för vatten och även möjlighet till anslutning för spis. Vidare, gatulamporna är ocksa försedda med gas. Här i Frankfurt kommer det smälla rejält om det kommer in syre + eld i systemet. Ajajaja....

    SvaraRadera
  2. Anonym/Karin: Ja ni har ju ett sammhälle uppbyggd på gas, det smäller riktigt om det blir nått som du säger. Men där är ju vetskapen om den stor och man lever mer eller mindre med det bredvid sig. Här är det ju mer att det finns lagar och regler på det, så det blir ju en större skada om det blir en gas smäll då som tex rädningstjänsten inte vet om det då och så. Ja du förstod mig säkert =)

    Underbart att se att du kikar in på min blogg då och då och att du kommenterar lite :)
    Glädjer mig!
    Kramar

    SvaraRadera