onsdag, maj 20, 2009

Struktur

Kan inte ta mig för att lägga mig 20-21 om kvällarna, för att gå upp 04-05 för att sedan börja jobba 05-05 (tiderna står så, för dom varigerar).
Kan man knappt kalla dag jobb, ett dag jobb börjar väl 07-08 nångång?!
Aja, jag är iaf väldigt glad att jag har jobb! (om man är van att säga nu).
Får helt enkelt vänja mig in i nya rutiner, är ju från 1 april vi gått upp tidigare.
Tänkre försöka strukturera upp hela min vardag... med mattider som fungerar, träning sömn jobb och allt. så jag får balans.
Låter segt och larvigt, men efter 5 år på samma företag och bara kört på, så känns det verkligen som det är dags att tänka på sig själv lite med :)
Vet inte varför det tar sån tid att strukturera upp en fungerande vardag, men tror det har med att man har varigerat i arbetstider, varit flexibel in för vänner familj mm. Haft viljan att gjort så mycket man hinner kan och orkar.
Så är det för man är singel med... räknas nog med att "man ska ha tid".
Men som sagt lite uppstyrt liv med regelbundenhet och ja göra det som är planerat, det ska jag börja med.
Sen om det finns dom som kallar det egosentriskt, ja då får dom göra det. Jag menar jag lever ju för mig själv i första hand, inte lever jag enbart för andra.
Jag vill poängtera att detta inte har med något i nutid att göra, alltså det har inte hänt något eller så (så inte detta misstolkas i läsning) Är nog bara så att jag tänkt på det länge, och nu kommit till en perjod, då jag känner att det är dags att lägga upp det hela och sattsa. Sattsa på mig.
Får se hur långt jag kommer och hur det går :) Planerna börjar mått smidas.
Sen om man får samma otur som man brukar, när det ska se förändringar eller dyl. återstår att se. Men någongång ska det vara "min tur" med, som det sägs.

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag har precis startat en blogg med ett nytt koncept. Jag publicerar bara andras inlägg! poängen är att man ska kunna hitta nya roliga bloggar utan att leta ihjäl sig. De listor med bloggar som finns idag är bara topplistor, jag vill få fram alla andra bloggar! Men för att få igång bloggen så att konceptet fungerar måste jag sprida mitt budskap (det är det jag gör nu). Under fresh&cleans rubrik på bloggen så finns det en kort förklaring till hur man gör för att publisera ett inlägg av sin egen blogg. Titta gärna in! Ju fler desto roligare... kram!

    SvaraRadera
  2. Hej,

    Tack så mycket för dina positiva kommentarer till mig. Jag uppskattar dem verkligen. Kan vara skönt att få lite tips och råd nu i början. Allt gick bra på sjukhuset igår. Såret är rent och fint men kommer ju att ta lång tid att läkas. "Uppfläkt" hi hi - ja det är så jag känner mig...jag råkade se lite av såret och kände mig som i en skräck film hi hi...
    Allt är så nytt så jag vet knappt vad saker o ting heter, har inte ens sett vad det är för platta o påsar jag har. Vänta, ska gå och se vad där står...
    Dansac Nova 2 Convex - Basisplade, ringstørrelse 55 mm, fast hulstørrelse 35 mm.
    Dansac Nova 2, (påse)lukket hudfarvet ringstørrelse 55 mm.
    Min stomi var från början 50 mm, men har nu blivit 35 mm. Och de nya plattorna behöver jag inte klippa. Det är skönt.
    Läkarna har inte nämnt nåt om kurator för mig, men jag tror nog att jag hade fått det om jag bett om det. Jo, prata behöver man. Det känner jag verkligen, det har ju varit/är jobbigt med mamma och min operation o allt. Men jag är tacksam för mina två bästa vänner som jag pratar mycket med och som stöttar mig - Fernando och Lotta (bästa väninna som bor utanför Malmö).
    Jag började skriva bloggen oxå för att få ut allt...En dum fråga kanske - men hur svarar jag på dina kommentarer som du har gett mig? Nu kommer jag inte ihåg alla dina frågor :-)
    Kram Cath

    SvaraRadera
  3. MissCath: Hej! Varsågod, kan va skönt att ha någon i liknande sitvation att ventilera med.
    Ja uppfläkt vet jag allt hur det känns =( Hade mitt sår i ett halvår, men jag hade otur med agrafferna/klämmorna som sagt. Det brukar i övrigt läka fint!
    Dansac, den påsen har jag inte testat. Jag kan iaf varmt rekomendera Coloplast Sensura Endelsbandage. Mycket bra och det hade mitt sjukhus som "standardpåse" den man fick efter operations påsen alltså.
    Jag tycker att endels är bra, och dom rekomendera det i början då det är bra att man byter plattan ofta för att hålla rent. Men allt är ju så olika, inget rätt eller fel.
    Vännerna är guld i jobbiga sitvationer.
    Jag skulle kommentera i din blogg och berätta att man svarar på kommentarerna antingen som du gjort nu i bloggen hos den som skrivit. Eller så kan man skriva kommentaren i sin egen under den som kommenterat. Då skriver man en kommentar till sig själv. Finns inga "svar" sätt. Det som är bra om man svarar i sin egen blogg är att den som man svarar vet att man "gör så" Annars kan man kommentera i dennes blogg när man svarat så den kan gå in och kika :)
    Men nu kunde jag helt enkelt inte kommentera i din blogg, gick inte. Vet inte varför =( Hoppas du läser detta!
    Många krya på dig kramar.

    SvaraRadera