måndag, december 15, 2008

Nya lagarna 2009

Några av dom ny lagarna 2009



Uthyrning i andra hand

Om man behöver hyra ut sin bostad i andra hand en tid så ska detta bli lättare.
Färäldrabankens regler om förmyndarskap ska ändras, så att barn inte ska behövas sättas i skuld.

Förhöjd tv-avgift

Den högs med 44 kr med andra ord 2076 kr per år.
Jag som tycker att det borde vara som om man vill ha andra kanaler. Jag menar vill jag ha ett avtal från boxer eller viasat osv så täcknar jag det. Medans detta är nått alla ska ha.

Fler åtgärder när idrottsarrangeman störs.

Detta kan ju behövas. Jag menar, håll er lugna det är sport inte ett spel på liv och död. Med risk för att bli ner prejad när jag går på gatan nästa gång med dessa meningar. Men jag tycker om att se på sport. Men måste folk bli aggresiva för det. Kolla på motorsporten, där är det visserligen fighter men ändå, alla hejar och känner varandra (oftast) Men i fotboll tex. då är man förrädare om man råkar va snäll mot ett annat lags fanclub. Ja nu tar jag i lite. Men tydligen inte så värst hårt, eftersom det kommer en ny lag om det. Hade kollegor som jobbade på EM (eller vad det var får några år sen) och ja det är kontroller minsann.

Utökning av beredskapspolisen

Nu blir beredskapspolisen lite utökad ochfår användas som förstärkningsresurs, och det är bra. Polisen behövs mer. Mer ute vid händelser baland folk och där det gör nytta. Är en aning lite för mycket pappers jobb för dom nu. Vist pappers jobbet är viktigt och måste göras men inte ska alla behöva greja med sånt hela tiden. Jag vet inte, men jag gissar att många som är poliser vill ut mer och vill göra skillnad. Visserligen ni gör skillnad men inte så mycket som ni kan göra.

FRA-lagen

Ja det går jag inte in på mer än att rubriken får finnas med.
Ni kan ju läsa själva här.


Jobbskatteavdrag

Sängt skatt på förvärvsinkomster.
Låg och medelinkomsttagare ska märka skillnad. Märks väl om det blir så...

Studielån

Räntenivån på studelån blir dyrare. Har dom kommit på att det är dyrt att ha alla studiepengar utlånade. Visserligen är det toppen bra att folk blir utbildade och kunniga! Men är tyvärr många som läser bara föra att... Men som sagt är ju bara en del, men säkert fler man tror.

Ny diskrimineringslag och ny Diskrimineringsombudsman

Diskrimineringslagen ersätter jämställdighetslagen och en hand full andra diskrimineringslagar.
Kränkta personer kan få diskriminierinsgersättning. Det tillkommer en diskrimineringsombudsman, samtidigt avsätts jämställdighetsombudsmannen.

Från sjukersättning till arbete

Dom som har sjukersättning ska utan att bli omprövade hos försäkringskassan kunna återgå till arbetet.
Det blir en så kallad reduceringsinkomst för ett år.
Ja vi får väl se hur detta blir för alla i slutänden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar