måndag, november 24, 2008

Dags berättelse med utsvävningar

Idag, ja vad har jag gjort idag?!
Vaknade till och kände att magen var hungrig, har slarvat med detta med frukost och mina regelbunda mat tider nu när jag jobbat så mycket men har verkligen försökt. Blev inte bättre av att jag blev rejält förkyld och orken blev som bortblåst.
Åt lite frukst och gick upp för att ringa till Willy på vårat fack och ta reda på en fråga jag fått av en kollega. Är Arbetsplatsombud samt Försäkringsrådgiare på vår arbetsplats. Ny till satt kan jag då säga. Eller ny och ny 1 februari samt 1april, men är mycket och lära. Tror jag lär mig allt eftersom och med erfarenheter man får.
Fick svar på frågorna som ställdes och förde dom vidare. Så hade man gjort nått vättigt trotts att man är hemma och sjuker. Fortsatte vara lite nyttig och ringde om en lgh som jag gjort intresse anmälan på. Än så länge är jag på plats 1 av 3 och hoppas det fortsätter så. Detta är en lite mindre lgh med tråkig planslösning men ändå bra med utrymmen. Samt ute plast. Ja ni hör rätt - Gräs! Och billigare! Jupps. Vetat länge att jag alltid bortt för dyrt för mitt eget bästa. Så nu om jag flyttar får jag egen ute plats (nu har jag inte ens balkong) och tjänar in 800 kr. Rätt mycket ändå. och så har jag inten hemtelefon längre som jag tidigare skrivet 250 kr där... ni ser det bättrar sig.
Målet är att i slutänden ha det man behöver! Kunna spara både till framtid, mål, och ha en månads lön i buffert. Det är långt bort för mig, men jag vet att jag kommer nå det!
Var bara seg så jag gick och tog obo´y och knäckemacka för att hjälpa magen på traven. Den tog jag med posten som just ramlat in innan för dörren till sovrummet. La mig ner och läste reklam och öppna brevet... Det visa sig att det var mitt ännu en gång nya sårom läg till såret, denna gång enbart till såret efter snittet.
Fortsatte min läsning men nu med ILCO´bladet . Brukar alltid lus läsa det när det dimper ner, som jag även gör med Coloplasts tidning som heter Assistancoch ConvaTecs tidnign som heter ConTact tidningarna som kommer med jämna mellanrum.
Somnade till en sväng och vaknade till av telefonen som ringde, och tur var väl det.
Det är ju måndag! Jag ska ju på dropp 15:30. Kika till på klockan, den stod och visade 14:32. Så gick upp... stekte lite pyttipanna med stekt ägg och mummsa i mig.
Satte på mig kläder och jacka mössa halsduk vantar och tog fram dom gamla vinterskona... tog med mig sopporna ut och knalla iväg till vårdcentralen. Inte gått dit förut (för jag är ju tyvärr sån som åker bil oftast, fast jag vet att jag inte behöver och att jag vill gå, mer slö men det ska man väl kunna öva bort nu när man insätt hur mycket musklerna betyder för en) Är inte långt till min lilla mini vårdcentral jag går till. Är van att åka till USÖ och om inte annat har det blivit Kungsgårdensvårdcentral för blodprovstagning. Men nu, När jag ska gå och boka tid med någon insåg dom ju att jag inte haft kontakt med vårdcentralen sen jag flytta hit, och det var... låt mig tänka... ja minst två år sen. Visade sig till sist att jag tillhörde Fylsta vårdcentra. Litet mysigt och lungt. Bra sköterskor som är bra att ha att göra med. Väl framme skämdes jag lite för mig själv. Tog bara fem minuter att gå dit, ja vist är det ynkligt. Men som jag skrev tidigare, det är inte långt. Anledningen till att man förut har haft bilen, är för man kommer direkt från jobbet eller tyligt. Så är det nog så att jag stressar lite väl mycket i min vardag, så jag gå på så högt varv att jag bara gör gör gör och gör hela tiden det som skas.
Borde bli lite lugnare utan att bli slö. För ja oftast är det så, jag är efftektiv och går på högvarv och får mycket gjort, blir helt slut och dimper ner hemma helt slut och säger till mig själv att ta det lungt så jag inte går av. Ne lite mer balans där vore bra!
Tar ju en timme att få i det där droppet så jag han få mycket flumiga tankar samt göra en del saker tex. fota lite. Fotar väldigt lite nu mot vad jag gjorde tidigare. Både på gott och ont efter som jag gjorde det jämt förut. Men nu för sällan. Så ska försöka bli mer inspererad av det svenska begräppet normal. När det gäller fottningen.
Eftersom jag får myspysbelysning när jag ligger där inne i mitt ensama rum som tydligen bara jag utnytjar (haha, helt sjuk är efter fyra gånger stammis på vårdcentralen, då kan ni ju bara tänka er hur mycket stammis jag var hos min avd på USÖ. Är jag visserligen nu med fast dom inte har lika mycket med mig att göra nu)
Tillbaka till mysbelysningen... har den där lilla operationslampan tänd och släcker lysrören. Brukar rikta den mot väggen då lyser den upp starkare då den reflekterar mot något. Men idag var den riktad på min mage (iofs van med det nu sen man går hos stomiläkaren var och varannan vecka) Låg där och vänta på att kroppen skulle få i sig allt dropp och läste lite ytligt i tidinga. Varje gång jag blädra blev det super ljust eftersom tidningen bröt lampans väg. Blev seg och ville inte läsa längre utan låg och filura lite. Så fick jag fram disco känslan då jag körde med handen fram och tillbaka under lampan och ljuset bröts. Ja man blir lite flumig och får konstiga ider när man ligger en timme utan att göra nått vättigt. Destriktsköterskan skratta lite lätt :D
Blidde klar och bokade in årets resterande tider, sen blir det jul uppehåll.
Knallade hem och fortatte fota lite i det fina snö vädret...
Väl hemma försökte jag fundera fram hur jag snabbast skulle kunna tjäna i hop sådär 4000 kr, men har ännu inte kommit på någon brilijant idé.
Slöat slöat och åter slöat. Surfat lite, kolla obetydigt på tven och så tog jag tillbaka datorn i knät och tänke skriva ett inlägg här till yttre världen. Och ett inlägg blev det ju allt.
Stackar er som fick läsa allt drave :D Men iofs själv förvållat :P
Är glad att det är så många som läser min blogg, för om man ska lita på bloggräknaren så har det varit 16 st inne idag... Sköj!! Mera!!
Men gissar att det är jag som får prestera inlägg om det ska komma några besökare.
Nu funderar jag på om jag ska gå och lägga mig och sova. Så kroppen får vila och jag blir frisker någon gång igen.

Sussa gott!
Natti natt!


Lite bilder från min dag:



4 kommentarer:

  1. SAR: Kör på, ett barnvagnsvänligt fik vore väl nåt... är du oxå arbetslös??
    Ha en bra dag... Kram!

    http://jomari.se/2008/11/20/morgonkaffe/#comment-10902

    SvaraRadera
  2. hej hej!
    Jag pluggar till undersköterska och är just nu på praktik på ett demensboende :).

    Jag har en väldigt nära vän med ulcerös kolit. Jobbigt sjukdom :/. Har förresten två, eller nej han kanske har chrons, men det är väl typ ganska lika? Fast han är inte lika nära. vän till mig asså.

    SvaraRadera
  3. Jonas: Ja vist vore det något. Men när ju en hel del jobb att starta eget. Och eftersom jag inte är arbetslös så knegar jag på. Trivs bra på jobbet. Dess värre är det inte heltid utan jobbar deltid och sedan jobbar jag så mycket extra jag kan på samma ställe.
    Hur får det för dina planer?
    Ha de bra i vintersnön, kram

    SvaraRadera
  4. Sarah: Har en kompis som pluggar till samma, verkar va kul mycket att läsa in (men är det ju i alla ämnen) Men spännande.
    Ja sjukdomen är inte någon hitt. Chrons är också i tarmarna. Ulcerös är i tjocktarmen, medans chrons är i tyntarm och kan angripa magsäck. Vad jag vet. chrons är oftast lite allvarligare. Men självklart är ju båda sjukdommarna hämska.
    Hoppas dina vänner mår bra och att dom slipper ha ont och många skov.
    Har en kompis som jobbar på ett demensboende, hon trivs bra.
    Ha det bra i snön =) Kram

    SvaraRadera