onsdag, februari 03, 2010

Fantastiskt!

Fantastiskt vad man kan göra genom att engagera sig!

Fick inbjudan till detta på Facebook och själklart vill jag vara med att bidra.

Skriver med länken, men även texten till detta om man inte kan gå in på länken och se.

http://www.facebook.com/event.php?eid=281825020826#!/event.php?eid=281825020826

Kategori: Ideellt - Frivillligarbete
Nätverk: Globalt
Börjar: den 31 januari 2010 kl. 20:00
Avslutas: den 30 maj 2010 kl. 00:00

Beskrivning
Vi har startat denna grupp för att samla in pengar till ett upplevelserum alternativ en upplevelsevagn till Barnkliniken på Universitetssjukhuset i Örebro. Det är vi själva som som samlar in pengar som vi sedan skänker till kliniken.

Har du tänkt på hur mycket i livet du tar för givet varje dag? Att kunna resa sig ur sängen och sitta tillsammans med sin familj runt frukostbordet. Se solens strålar titta in genom fönstret och känna doften av nyklippt gräs. Kanske kika i smyg på sin hemliga kärlek eller krama sitt syskon. Att efter en lång dag i skolan eller på dagis se fram emot att gå och lägga sig i sin egen säng på kvällen igen.

Många barn och deras familjer har inte den möjligheten. En del barns vardag består av nålstick i armen, jobbiga undersökningar, rädsla, väntan, slangar och pipande maskiner. Vi vill göra skillnad i dessa sjuka barns liv genom att skapa ett upplevelserum och en mobil upplevelsevagn. Det kommer att fungera som ett värdefullt miljöombyte för barnen och deras föräldrar.

Vår vision är att ta in en del av den stora omvärlden till detta upplevelserum. Här ska finnas material och ljud hämtat från naturen. Vi vill exempelvis ha mjuka, hårda, lysande bollar att klämma och titta på. Lavalampor, ljusslingor, stereo, och andra saker som stimulerar sinnena. Rummet ska användas som en avlastning och ett miljöombyte för både små barn, tonåringar, föräldrar och syskon som är inskrivna på sjukhuset. Vi tänker oss även en flyttbar vagn så en del av rummet kan tas med runt på avdelningen till de barnen som inte kan flyttas.

Till Universitetssjukhuset i Örebro kommer alla länets sjuka barn och vården där är fantastisk. Där finns kompetent personal som ger barnen sitt allt. Där finns en värdefull lekterapi där man kan pyssla och leka. Men det saknas ett rum där barnen tillsammans med sina föräldrar kan få en lugn och reflekterande stund tillsammans. Eftersom vi själva har erfarenhet av längre sjukhusvistelser med barn, vet vi att detta kommer att göra stor skillnad i dessa barns - och deras familjers - liv.

Vi behöver er hjälp för att göra situationen annorlunda för barnen. Tillsammans kan vi det!

Bidrag till upplevelserummet kan sättas in på postgiro 4 383 323-5. Märk talongen: Ljuspunkten, ”upplevelserum”. Mer information om fonden finns på www.orebroll.se gå vidare till Barn- och ungdomskliniken. Klicka på länken ”våra fonder”.

Med vänliga hälsningar / Linda Edlund, Kristel Jonsson, Nina Wilder och Louise Nelson


Detta gör mig varm i hjärtat!! Mycket varm!!
Blir sååå inspererad!!

Kram på er! och Kristel, jag hoppas jag får insidínformation ;D Kram

2 kommentarer:

  1. Det är sådana här projekt som ger en lite gott hopp om mänskligheten trots allt :D

    SvaraRadera
  2. Pelle: Eller hur! Håller med. Glad att läsa om projektet! Hoppas allt är bra med dig?! Trevlig helg!

    SvaraRadera