torsdag, juli 23, 2009

Glöm inte

Den som ger, skall också få!
Livet handlar om att ge, förvänta dig inte att få!

6 kommentarer:

  1. Hej!!
    Jag har haft stomi i 8 år och har tjocktarm plus ändtarm bort opererad. jag har druckit resorb en enda gång under dessa år!
    är det farligt att inte dricka det tro? vad kan hända?

    SvaraRadera
  2. Anonym: Hej, jag har inga direkta svar på dina frågor. Men man får inte rätt vätskebalans i kroppen och leven slits, vad jag fått veta kan den bli riktigt dålig.
    Något annat du tänkt på för att få upp vätskebalansen? Finns ju egna varianter man kan koka eller äta rikligt med extra salt...

    SvaraRadera
  3. Hej!
    jag blev lite rädd när jag såg att du skrivit om resorb och sen googlade på det och att dem flesta dricker det. Ingen har någonsin sagt det till mig, det enda läkaren har sagt är " salta lite extra på maten" så under dessa 8 år har jag inte gjort något alls åt detta. förra året när jag tog blodprover hade jag saltbrist men dem sa inget då heller mer än att, försök äta salt mat.

    SvaraRadera
  4. Anonym: Har ingen nämt det på år år :/ och inte ens när du haft prover på att du har salt brist, det är anmärkningsvärt.
    Börja drick resorb nu... det är aldrig för sent. Som sagt vad jag försår det som kan levern ta stryk =(
    Man kan aldrig dricka för mycket, kroppen tar det den behöver och det den inte behöver rinner ur en igen. man ska inte ösa i sig men tre brus om dagen på sommaren är säkert lagom, i våras körde jag en brus varje morgon, och jag klara mig från förkyling när vi var på semester och alla andra i familjen var förkylda. Helt otrolig jag burkar bli lätt sjuk, men kroppen hade väl rätt värden och var "stark".

    SvaraRadera
  5. Tack så mycket för all hjälp! har redan köpt resorb och druckit en :) ska dricka regelbundet nu!
    TUsen tack!

    SvaraRadera
  6. Anonym: Varsågod, tur man kan hjälpa andra. Men är ju dåligt ingen har sagt det!
    Hoppas du känner skillnad, jag mår lixom bättre när jag dricker det... har nån gång fått huvudvärk om jag inte druckigt det. Men om det beror på just vätskebalansen kan jag ju bara gissa...
    Jag har lärt mig som att kroppen inte tar upp vätskan om man dricker om man inte har rätt saltbalans... så om det stämmer kommer det ju bli stor skillnad i måendet för dig kanske... samt flödet i stomin. För jag märker också att det blir vattnigare om jag inte fått uppvätska jag dricker.... Ja du förstår säkert tankegången. Som sagt det är vad jag har märkt, inget jag vet om det är så.
    Lycka till nu!
    Kram

    SvaraRadera