måndag, september 21, 2009

Karensdag

Högriskskydd.

Här har jag samlat den informationen jag har fått och hittat om detta med att inte ha en karens dag vid kronsiksjukdom och dyl.

Särskilt högriskskydd

Blankett

Info från försäkringskassan.

Någon som hört om detta?
Någon som sökt och hur har det isåfall gått?
Kanske är det nytt och du kommer använda dit av informationen du fått här, skriv gärna någon rad då. Alltid kul att få veta när man har hjälpt till.

5 kommentarer:

  1. VAr en gång ti tiden i kontakt med försökringskassan ang det. Man skulle ha minns 10 karensdagar per år om jag minns rätt. Det betyder at ifall man släpat sig till jobbet trots att man mått piss o skit så får man skylla sig själv - för då kan man jobba enligt försökringskassan, även om det faktum att man gått till jobbet även om man inte borde leder till att man kanske blir borta från jobbet lite senare och då en längre tid en vad man behövt om man varvat ner i rätt tid.

    Så alltså, 10 dokumenterade karensdagar på ett år - är det jag minns var kravet. Men kolla du upp d för säkerhetsskull

    SvaraRadera
  2. Hade ingen koll alls på det här... skulle ju kunna gälla vid migrän tycker man...?

    SvaraRadera
  3. Hellie: Det stämmer är 10 kortare sjukperjoder/dagar. Och som du säger, man får skylla sig själv när man pallrar sig iväg, och just så har det varit för mig. Men har man lite koll på detta så kan man ju ansöka om det visare sig att man har kommit upp i detta. Jag menar, detta med magen om den strular så är det bra att veta. Men en stor sak tycker jag är innan man opererade sig, då man var sjuk och mådde allmänt kass jämt. Feber magsmärtor och annat.
    Men som sagt jag vill sprida detta och göra detta uppmärksammat ofta får man leta på allt själv. Jag försöker sprida information jag hittar.

    Freedomtravel: Ja det har jag uppfattat det som att det är. Men som du kan läsa ovan så behöver man flertal korta dagar på ett år. Men jag vet en som har det för just migrän.
    Mer info är länkat och även ansökningsblanketten.

    SvaraRadera
  4. hejsan... jag har fått särskilt högriskskydd beviljat nyligen. Andra året i rad. Fick först avslag pga doktorn tog inte ställning till om jag riskerar mer än 10karensdagar/år. Men fick ett nytt intyg av doktorn där han skrev pga min Crohns riskerar jag det. Då var det bara att begära omprövning av beslutet. Och året innan har jag inte haft mer än 5 dokumenterade karensdagar. Så det räcker att doktorn skriver intyget och du ber om det snällt så kan du få det :) lycka till. Och i fortsättningen får man inte glömma att om man känner sig krasslig en dag är det dumt att jobba och plåga sig själv... bättre att stanna den dagen hemma istället. Ser bättre ut i nästa års ansökan.... och får du avslag första gången. Är det bara begära omprövning av beslutet. Det verkar vara standard att man måste göra det.

    SvaraRadera
  5. Sakkier: Hej! Kul att höra ifrån dig, länge sen. Hur är det? Tack för bra kommentar! Härligt att höra att folk ändå vet om den och har prövat den. Som du säger, man får nog helt enkelt överklaga som regel. Ska tala med min doktor. Och du har rätt gällande detta med att plåga sig iväg till jobbet... men men är svårt när man krypigt iväg i nästintill hela sitt liv, även till skolan.
    Men du, när jag skriver det inser jag att detta borde går att få papper till skolan på också.
    Detta kanske är något för projektet jag ska vara med i.
    Idéer väcks av andra idéer!
    Hoppas vi hörs snart igen.

    SvaraRadera