onsdag, januari 06, 2010

Hej 2010

Nu är 2010 i full gång och dagarna går. Var sjuk i mellandagarna men är bättre nu, så igång och jobbar igen. Skönt, fy för att vara sjuker.
Idag har är jag ledig, har sökt jobb och lite annat.
Just lagt in minna sy grejor i mitt nya syskrin jag fick i julklapp. Blev super bra, ska sy lite någon dag... finns lite att laga och fixa med.
Är nog ev i en förändrings fas. Hoppas att förändringarna blir bra!
Nu ska jag laga potatis och torsk med äggsås.

8 kommentarer:

  1. Torsk med äggsås låter gott. Jag undrar du som haft stomin ett tag: Vet du vad det är som klöddar ihop sig och blir stora bitar när det kommer i påsen? Fattar inte vad jag äter som ibland har den effekten. För fett? Gör ju lite ont t.o.m. Tycker det är svårt det här med mat. Sugen på allt och allt är tillåtet men "individuellt" hur man klarar det..... Jag får väl fortsätta prova igenom allt.
    /Aniloi

    SvaraRadera
  2. Aniloi: Ja det var mumma! Jag har haft min stomi sen sista helgen i augusti 2008. Jag var väldigt försiktig med mat i början och testa mig fram. Inte så jag struntade i något. Men det man ska tänka på när man testar är att man vet vad man stoppar i sig så man vet vad det är som kommer ut. Då får man bättre koll. Så är det så att olika sorts mat får olika konsistens och en del gör det tjockt och en del gör det löst, en del kommer ut i bitar men "utsugna" Som hunungsmelon tex den kommer ut i små bitar.
    Det är jätte olika. Jag äter inte tex popkorn, majs nötter frön. Men det är inte för att jag inte testat och det gått dåligt men det är sånt som gör att det kan bli stopp osv. och jag resonerar så att det är inte värt att äta lite majs och kanske en dag när jag äter det få stopp. eftersom majs inte bryts ner. En del äter allt möjligt. Men beror ju lite på hur mycket tarm man har kvar och vilka delar och hur sotmin är.
    Jag är noga och försiktig för jag är rädd om mig, inget jag direkt saknar, jag har nya andra favvoriter :)
    Hopps du hittar dina!!
    Har du hittat något som du inte kan äta?!

    SvaraRadera
  3. Skönt att du mår bättre. Låter trevligt med syskrinet. Spännande med förändring.

    SvaraRadera
  4. Hej Nilla! Har varit otroligt dålig på att höra av mig. Förlåt. Har förstått att du inte haft det helt enkelt under jul och nyår. Är det magen som spökat?
    Ögonen har blivit bättre och förkylningen också, men nu är jag stressad som få över projektet och som du kanske förstått så fungerar det inte som det ska. Jag har vissa problem med handledare och granskningsprocess och det stressar mig enormt mycket. Så då mår man därefter.
    I slutet av januari lämnar jag Göteborg och flyttar ner till Ängelholm. Denne E är en kollega som hjälpt mig ganska mycket under projektet och som jag har pratat en hel del med, han har kommit att bli en god vän. Men inget mer.
    Hoppas det ordnar sig med jobb och allt, och jag såg ditt mail om projektet. Synd om du hoppar av, men du ska givetvis tänka på dig själv i första hand.
    Sköt om dig! kram

    SvaraRadera
  5. Så beundransvärt ordentligt med välordnat syskrin! Och lycka till med dina syplaner(och ansökningar)

    SvaraRadera
  6. Tjae inget jag inte kan äta direkt. Låter ju också bli majs, ananas, sparris och sånt som det står tydligt om. Kokos funkar inte. Och jag tror att det blev jättelöst av juice så det kommer jag att undvika. Annars kanske jag måste bli bättre på att "ha koll" som du säger.
    Hoppas du hittar positivt i förändringens vindar.
    Hälsningar Aniloi

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  8. Jessica: Jag tog bort din kommentar då din mail stod där, har nu mailat :) Hoppas fikan blir av snart. Kram.

    Aniloi: VI har samma saker, jag äter inte heller kokos, eller gör inget om jag får i mig några flingor men inte några mängder det klumpar i hop då. annanas håller jag mig i från. har testat lite lite krossad men inte heller det i några mängder (tror nämligen mycket beror på hur mycket man tar). Sparris äter jag inte så mycket ändå. broccoli däremot äter jag en del men klipper bort så jag bara har prickarna på kronan för att få smaken.
    Nått jag kan förvarna för att vara uppmärksam på och verkligen ha koll på är dtta med mandelmassa nu när semlena kommer. Jag trodde inte det skulle vara nån fara men det är tydligen som lim. Jag fick ta Laktolos efter att jag ätit det.
    Juice kan jag dricka och allt sånt men det jag undviker och håller mig ifrån är äpplejuice... detta gör det välldigt vattnigt och forrsar ut... detta kan man ta när man har litet ministopp, för att lösa upp lite.
    Tack hoppas jag med.
    Trevlig helg!

    Anonym: Tack, är kul att ha det samlat på ett ställe, förut var det lite i lådor och lite i allt i allo verktygslådan :D

    Elsa: Hej vännen! Jag har ju också varit dålig på det, så ingen fara. Det går ju upp och ner med sånt för alla. Båda har vi mycket fast på våra olika sätt.
    Jo jag har haft en hel del och det är en blandning mellan arbetslivet och magen.
    Skrev jag ögonen?! Jag menade öronen. Skönt att du blir bättre.
    Jo jag förstod det som att någon av handledaren du hade var sisådär. Hoppas du får ordning på allt. Skönt när du kommit ner till Ängelholm igen.
    Så E var kollega, jag tänkte på fel person, hur går det med han jag tänkte på då?
    Jag vill absolut vara med på projektet, men jag känner att det är mycket och att det kommer inte bli mindre. Så frågan är hur jag ska göra. Vi får väl se hur gruppen tycker. Hur känner du inför allt jobb med projektet, kommer du orka?! Du har ju också haft mycket.
    Vist var det tal om att ev genomgå en operation? Hur har det gått?
    Känner mig inte så uppdaterad, men jag tänker på dig massor vännen så du vet!!
    Du behöver också tänka på dig!
    Var rädd om dig, trevlig helg!
    Kramar.

    Epsilon: Hoppas förkylningen blir lindrigare och lindrigare för dig. Tråkgit med inställd resa. Krya på dig! Kram

    SvaraRadera