lördag, mars 20, 2010

Arbetshälsan

Arbetshälsan, Ergotea är inkopplade på jobbet för att utreda min arbetssituvation. Så i torsdags var jag där och träffade läkare och direkt efter det rehabmöte med arbetsgivaren.

Jag hade tagit med mig ombudsmannen och det regionala skyddsombudet, för att dom ska vara med från början om det skulle bli nått så vet dom allt från starten.

Det vart lite förvirrade stämmor på Ergotea och lite diskution att det brukar vara anhöriga, jag sa bara att jag ville ha med dom och att det var jag som bestämt det och bjudit med dom. Till slut kunde vi starta.

Läkarmötet känndes först förrvirrande, för hon hade inte fattat varför jag var där sa hon rakt ut. Jag förklarade läget och så visade sig att jornalerna hon hade på mig från medecinkliniken inte inehöll all info.
Vi satteihop alla i pusselbitar och tillslut förstod honon mig och sa att det inte var så krångligt som hon först tänkte.

Det stod ju innan till i jornalen och även intyget som jag hadde från min specialistläkare att jag skall ha anpassat arbete på min arbetsplats. Regelbundna livsvanor mm.

Så när det var dags för rehabmötet så var det bra att konstatera att helgjourpassen som jag kör på jobbet (arbetar som väktare) inte var något för mig.
Vi diskuterade att jag försökt och gjort mitt bästa.
Sa också det att om arbetsgivaren inte förstod hur det var och inte viste allt så får dom ju fråga för jag har alltid varit öppen med detta och försökt förklara och då får man ju fråga om man inte förstår, inte skylla bort sig på det sättet att man inte förstått.
Jag informerade även att för snart tre år sen gick jag från nattjobbet och började jobba dag pga min sjukdomsbild.
Så som sagt detta var inga konstigheter, det är därför jag kan sitta här och blogga nu... Egentligen skulle jag varit på jobbet och slitigt. Men eftersom det var så glasklat och jag var i den sitvationen jag var i så är jag hemma men sjukskrivning utan karensdag.
Om dom hittar ett annat pass som fungerar ska jag jobba det, eftersom jag är schema lagd.
Men som det är nu så är det ingen som har ringt och hittat lämnligt arbete.
Så jag jobbar inte förens på onsdag och då kör jag stationärbevakning.

Tror dom ogillar mig ännu mer nu eftersom jag tog med mig två fack representanter och att mitt fall var så glasklart, att detta handlade om att dom inte lyssnat på mig eller försökt förstå mig och sätta sig in i min sitvation.

Så där är jag nu, jag väntar på att dom ska komma fram med lösningar och förslag hur det blir för mig med schema och arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar