söndag, maj 09, 2010

Kall och varm tarmsnutt...

Hej kära läsare, jag slänger ut en fråga här på bloggen och tänkte kolla om någon har haft liknande som jag verkar ha nu.
Bytte just stomibandage (påse).
Har ni någongång känt/märkt att ni har en ljusrosare stomi topp och att toppen är kall och att det andra som är mörkare rött är varmt...
Hjärnan säger mig att den yttre toppen har dött??
Är ni med på hur jag tänker?!
Hum borde nog ringa till någon läkare imorgon?!
*orolig*

4 kommentarer:

  1. Hej Vännen !

    Förstår att du är orolig, aldrig kul när något förändras. Ja har varit med om att hela stomin har ändrat lite färg och blivit mera rosa eller mera röd. Sist ja va på sjukhuset blev min tarm grå... ja blev hysterisk.. en läkare kom och sa att så länge tarmen är röd/rosa är det ingen fara men när den blir grå tappar den syretillförseln men ändå är de väl bra att du ringer sjukhuset. Tänker på dig.

    SvaraRadera
  2. Jessica: tack för ditt bra och snabba svar. Känner mig lite lugnare. Synd att jag inte har titthål i påsen bara. får kika på snutten när jag kommer hem från jobbet. och hoppas att den inte är grå. Men som du säger ringer eller mailar nog sjukhuset ändå.
    Hur är allt med dig? Kramar

    SvaraRadera
  3. Hej ! Ja det är bäst att ringa eller maila så man vet, annars går man bara och oroar sig. Det går upp och ner men det blir bättre. Har ont i magen men så har ja fått en liten infektion i op såret med så de kanske inte är så konstigt. Det går över.

    Stor kram

    SvaraRadera
  4. Jessica: Ja jag mailade och fick svar via telefon, perfekt! Var inten fara så länge den var rosa som du sa. Tack för ditt snabba svar igen. Bettyde mycket och lugnade mig en aning! Så trist att höra att du fått infektion i såret =( Ja det läker ju till slut men är ju viktigt att skönta om det men tvivar inte på att du inte gör det! krya på dig! Kramar

    SvaraRadera