torsdag, april 02, 2009

Crohns

Hitta en artikel om crohns, i Elsas blogg. Kan läsas om man klickar HÄR

Utklipp från artikeln:
"Antalet insjuknade i Crohns sjukdom ökar markant i Stockholms län och patienterna är allt yngre. Sjuktalen för Crohns sjukdom och andra inflammatoriska tarmsjukdomar är nu så många att man nått gränsen för vad som kan klassas som en folksjukdom. "

5 kommentarer:

  1. Kikar in och säger hej! Vad tyckte du om brödet? :P Kände du att jag försökte skicka över några mackor till dig?

    Var tvungen att kolla in artiklen, det här hade jag glömt. Intressant. Visst är det märkligt att det klassas som en folksjukdom, dvs att det är så många som är drabbade, och så få vågar prata bajs utan att rodna från topp till tå. jag förundras lika mycket varje gång jag tänker på det..

    I alla fall.. Skickar dig en kram!

    Ps. Gillar den tillkomna rubriken skarpt! Känns..hmm..passande. Ds.

    SvaraRadera
  2. ? Sa klart undrar man ju HUR MANGA? Mamma säger ocksa att det ökar. Kram kram K

    SvaraRadera
  3. Elsa: Nje jag har då inte kännt några mackor komma farandes, är vrål hungig *tjurar*
    Haha, nej då... dom var säkert jätte goda, har inte kikat in än men räknar med bild sen :) Det närmsta jag kommer ju.
    Ja det var ju ett år sen du publicera den, jag läste inte hela på jobbet, ska göra det nu... sen när jag har diskat veckans disk, jätte kul!
    Ja men det är underligt att det inte går att tala om den och att den är så "skymd" När det nu är en så kallad folksjukdom?! Skrämmande.
    Men det är något att få föreningar och andra att jobba på kanske... den är vanligare än man tror och man jar ju då sjukdomen själv. Tänk då då dom som inte vet om den. Ja du kanske förstår hur jag tänker? I vilka banor, som vi brukar säga =)
    Mina nya rubriker kommer av lite olika anledningar en är att det är en förtydligan på vad min blogg är, och som det faktiskt är - Min dagbok. Var synd jag inte använde mig av det ordet själv i min föreläsning utan det var en nogis ur publiken.
    Tack för kramen! Kramar tillbaka!

    SvaraRadera
  4. Anonym/K: Ja det kan man ju verkligen fråga sig, hur många?! Det är något man kan få föreningar att jobba på?! Jag menar vi som har sjukdomen vet det inte, och känner oss ensama. Hur ska då allmänheten vet det?! Som Elsa ovan skriver: Det är så få som vågar prata om det utan att rådna osv.
    Kramar till dig vännen!

    SvaraRadera
  5. Jag har startat ett nätverk som heter Crohns och andra Skitsjukdomar. Det vore kul om du vill bli medlem
    http://skitsjukdomar.ning.com

    SvaraRadera