söndag, mars 08, 2009

Min ändtarm

Jag har haft lite ont i magen dom senaste dagarna... anledningen till att jag säger lite är för att det är in ens i närheten till ont eller smärta som jag (och vi med tarmsjukdomar och annat) är vana vid.
Jag har som ett litet sug och lite smärta (mycket mycket mycket lite, vet inte hur jag ska säga för att ni ska inse skillanden mot nu och förut)
I fredags efter jobbet fick jag springa in på toaletten för jag hade ont och kände mig ja typ bajsnöjdig (fast det gör vi ju inte längre, är ju oftas fantomkänslor) Men vi kan få den känslan då ändtarmen på 5cm är fylld om man säger så. Den tillverkar ju sekret och annat men även om den är inflamerad blir det var släm och blod. När jag då sprang in på toaletten kom det enligt mig en vädigt stor mängd blod (för att vara 5cm det ska rymmas i) Var färskt rött blod. Jag han få tankar som har jag hål på ändtarmen?
Var ute och gick igår, och då fick jag håll trodde jag. Men efter att jag gått lite längre, avbrött jag turen och tog en gengväg hem då jag faktskt hade ont. Jag kände mig såå larvig, för var ju ingen smärta att tala om egenligen tyckte jag. Men ville vara på den säkra sidan.
Men det jag kände då jag vände gick över efter någon timme, men har stundvis känt det där lite ilande nästintill hål känslan. Idag med... Har sedan i fredags inte klämt ut så mycket blod som då, utan mest sekret.
Känns som min mage är orolig fast det är ju inte magen det kommer ut ifrån utan äntdarmen och i mitt liv är det längre inte samma sak.
Så ja, jag har funderat på vad detta kan ha för orsak. Inte varit orolig men ändå tänkt lite på det.
Men eftersom jag efter att tagit bort min tjocktarm som var 99% inflamerad och har kvar ändtarmen som är 85%inflamerad då i slutet på augusti, och medicinerar äntarmen med prednisolonsuppar (stopiller) så är det nog inte så konstigt. Men jag har varit slarvig med denna dos då min hjärna inte tycker det verkar vättigt att trycka in ett stopiller på 3cm morgon och kväll i en liten bit tarm på 5cm och om man då inte klämt ut den innan kvällen (i smält form) Hur ska man då kunna trycka in en till utan att överhuvudtaget reflektera över att det kan vara fullt där inne.
Så jag har helt enkelt tryckt in en när jag och min hjärna varit överens om att det finns plats.
Den har jag varit väldgit dålig i visa stunder, otroligt dålig.
Borde från och med nu bli bättre!!
vill inte ha detta onda, för det känns faktiskt trotts att det är en så liten smärta mot förut. För nu efter operationen har jag ju inte haft något ont eller någon smärta så då blir detta jobbigt iaf om man räknar nu tid.

Ja det var väl lite väl detaljerad information om mig... men detta är min blogg mina tankar och mina ord. Ni behöver inte läsa :)
Och om ni läst allt detta ned hit, ja då får ni skylla ers jälva :P men man kan ju fråga sig vad det var som var så intressant (om du inte är i samma sits själv förståss)

Hej hopp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar