fredag, mars 06, 2009

Lite av varje

Nu är det gjort, nu blir det att förutom att jobba. Skriva prislappar till butiken... Sen läsa lite bloggar =)

6 kommentarer:

  1. Godmorgon Nilla!
    Kikar in och ser att du haft en bra kväll igår, vad härligt! Och espressomaskinen gick varm? ;)
    Kul med lite besök, dessutom roligt när det är en "likasinnad". Antar att ni hade massor att prata om! Är denna tjejen nyopererad? någon du känner sedan innan?
    Ville bara kika in och önska dig en bra fredag!! Vi hörs säkert under dagen! ;) Kramar

    SvaraRadera
  2. Ha ha.. roligt att se hur folk kan missuppfatta saker.. nej nej nej, jag är absolut inte hårfrisör och skulle aldrig vilja bli. Gud så trist. =)

    Jag har jobbat (för några år sen) på Loreal Sveriges huvudkontor och där hade vi alla frisör produkter och märken som går under LorealParis och även all kosmetika som är under loreal.
    Märkena är alltså,
    frisör: Matrix, Redken, Loreal Professional och Kereastase
    Smink: Loreal, maybeelin
    Vanliga märken: Garnier, Loreal

    Jag är konsult inom kontor, på ett bemanningsföretag som är helt störa och råkade skicka mig till ett LAGER jobb som jag verkligen inte klarade av varken fysiskt eller psykiskt. Jag jobbar med administration på olika företag, alltså inte frisör eller lager. =)
    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Elsa: Morrn morrn på dig med... snart lunch här :p hihi.
    Varm och varm två två koppar, en misslyckad av mig och en latte till mig. Anna drack te (ingen kaffedrickare) Så nästa gång blir det att jaga på en kaffe kompis :D
    Ja verkligen mycket att prata om, jag vill ju så gärna dela med mig av allt jag lärt mig och testat, jag blir så ivrig. Man har ju fått lära sig själv och man besparar nog många om man säger det man funnit, tänkt och gjort. Så får man ju göra som man själv tycker tror och vill.
    Hon opererade sig i början på året. Januari?! Hon blev inlagd december och gick inte att häva den akuta inflamationen så hon fick göra en operation. Fick diagnosen UC när hon blev inlagd i dec. En intensiv tid för henne och mycket som hänt.
    Jag känner henne inte sen tidigare... var en vän som jag inte träffat på länge som kontakta mig för hon viste ju om min sjukdom, då vi umgicks mycket 2005 då jag bland annat låg inne den sommaren. Hon berätta att en av systrana till dom hon hade ridigt hos hade operarat sig och fått stomi. På sen vägen är det.
    Önskar dig det samma! Gör vi säkert, vi är ju duktiga på att höras ;O)
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Miss Attitude: Ja vist är det spännande ibland =)
    Men då var jag inte ute och cykla förens nu. För jag hade förstått att det var bemannings företag efter som du "gick hemma" där ett tag... men jag viste inte vilken branch det var i.
    Så det börja bubbla ihuvudet på mig nu när jag läste om det där. Tänkte inte på själva företatget till prudukterna... så kort man tänker ibland :P
    Låter som ett otroligt roligt jobb och vilket ställe... Synd man inte hade dig som granne och kände dig, haha.
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  5. Fina du! Du vet precis vad du ska säga när man som mest behöver det!
    Ja det är väl så att man ibland måste ha mindre bra dagar för att uppskatta dem bra dagarna.

    Vid lunchen igår försökte jag tänka efter tyckte jag. Dock var där purjolök i mackan som jag försökte pela bort så mycket som möjligt av. Salladen pelade jag också i och åt bara säkra kort. Har inte vågat mig på kolsyrat ännu. Vill först se vad jag kan och inte kan äta i matväg. men det är nog en kombination av allt som du säger. För mycket mat på en gång, kanske mindre bra mat och la mig med relativt tom mage. Men man lär ju sig av sina misstag.. :S

    Ja huvudvärken kan ju faktiskt också bero på spänning. Det är så många nya situationer som gör att man omedvetet blir lite orolig och spänd. Det har jag faktiskt inte tänkt på själv! Detta i kombination med för lite dricka.. Jag har numera alltid med mig en vattenflaska när jag går hemifrån. Försöker tänka på att dricka lite och ofta för att slippa bäla i sig på kvällen när man insett att man varit alldeles för dålig på att dricka..

    Det känns lite halvbra med tjocktarmen faktiskt. Men min stomiterapeut sa till mig innan operationen att det kan vara så att jag känner dem här trängningarna i början men att det sedan lägger sig allt eftersom. Men jag vet inte. Det är ju inte konstigt om det är aktivitet i den fortfarande i och med att där är en pågående inflammation. Och när jag dessutom minskar ner kortisonet så blir det ju inte bättre.
    Ska ge det några dagar och se om det bara är just nu eller om jag faktiskt skulle behöva lokalbehandla tjocktarmen eller så. För det är inte kul med trängningar. Det var ju det man ville komma ifrån.
    Under hela sjukdomsperioden, sen jag fick min diagnos, så har nog förutom kortisonet, azathioprin varit det lkm med bäst effekt. Men det satte min läkare ut nu när jag var inlagd eftersom han anser att det inte alls gav någon effekt. tanken är att jag ska börja med metotrexat nu när kortisonet trappats ut. Det är sista medicinen att prova.
    Men faktiskt så diskuterade jag och Per (läkaren) att man kanske eventuellt får göra en permanent stomi i framtiden. Så ja, där är ju en del att prova..
    Men jag tror och hoppas att det är så att det kommer bli bättre så småningom. Just nu är ju hela kroppen upp och ner och fungerar inte riktigt som den ska. Så man får kanske ge det lite tid...?

    Känner att det blir ett rörigt inlägg det här. Tänker och skriver och det blir nog inte alls sammanhängande..:S

    Ja det ska bli så gott att få hem grejorna och få tvätta sig ordentligt. Det där med att duscha utan platta har jag tänkt på. Mend et är nog det enda som tar emot just nu när det gäller stomin. Jag skulle vilja, men känner mig lite för klen för det.. Vet inte varför, men det tar emot. Men det ligger nog mycket i det som du säger. Att man känenr sig ren på ett annat vis. Enligt huvudet i af! ;)
    Se om man kan vara så modig och prova i helgen ;) Det kanske ger självförtroendet en skjuts framåt.

    Ska försöka slita mig från datorn en stund nu och bege mig ut på stan och fixa mina ärende, men det tar emot. Men gör jag det nu har jag hela eftermiddagen på soffan!

    Tack fina du! Dina kommentarer var verkligen välbehövliga idag!!
    Många kramar

    SvaraRadera
  6. Elsa: Så bra att jag kan finnas och stötta dig. Är det som är meningen. Sen att man inte alltid har rätt eller heller inte alltid fel är ju skönt. Man får sålla och lyssna på det man vill och det man vill ta in.
    Man kan få andra att tänka och vända på tankara som göra att man ser saker på ett annat sätt och tänker annorlunda.
    Som med dig nu med detta stress tänk.
    Jag försöker alltid få mig själv att vända och tänka på det utifrån, låter dumt när jag skiver det för jag tänker inte på att jag vänder på det och tänker annorlunda på det. Det går av sig själv. Man har lixom startat upp en tanke levnadstandard. Som skulle kunna beskrivas beskrivas i ord som, posetiv, utifrån, påverkar och anant...

    Bälja vätska är inte bra, det sätter igång på magen och gör att det kan fosa. Har jag inte berättat om min upptäckt av detta?!
    Man lär sig verkligen av misstagen och händelser som man är med om.
    Det är nog bästa lärdomssättet :D

    Som jag säger, det finns posetivt och negativt med allt! Precis allt!
    Man kan vända och vrida på allt så man ser det från olika holl och får olika tänk, och sen utifrån det välja vad man vill lägga energin på och vad man vill tycka/göra.

    Tid är kunskap och kunskap ger tid.

    Inlägget är inte alls rörigt gumman, det är ditt huvud som upptattar det rörigt för du tänker skiver känner och funderar samtidigt =)
    Precis sån är jag jämt när jag skriver och speciellt inlägg kommentarer och annat... det blir mer äkta än när man ska redigera massa på det :) (men skjälklvar ska man göra det med)
    Kombination är bäst som lixom i detta fallet :P

    Jag tänker tycker tror och vill så mycket jag undrar själv varför jag inte lever gör tänker saker ut efter detta. Men är svårare när man själv ska använda sig av sitt tänk och sina tips.
    Man lär sig väl nångång.
    Ett exempel är detta med killar. När ska man våga släppa tagen, man bara analyserar och vänder på allt till det till slut är så rörigt ellet att man helt enkelt tappat personen i frågan.
    Man har lät sig så många gånger, men ändå gör man inget åt det nästa gång.
    Uj så underliga vi människor kan vara :P

    Hoppas du har slitigt dig från datorn nu så du får lite gjort och kan ta det lungt sen i eftermiddag, då har du denna kommentar när du kommer hem.
    Lycka till med ärendena!

    Och du är också fin! Du stärker mig säkert lika mycket som jag hoppas jag stäker dig!
    Kramar!

    SvaraRadera