onsdag, mars 04, 2009

ILCO

Har nu skickat tips till kansliet på ILCO om några av alla mina idér som brukar pluppa upp, tror säkert förbundet redan haft/gjort sånt som jag ger tips om men inte så jag har kunnat vara med inte heller alla andra nya medlemar och nyopererade :D Så jag efterlyser det igen!
Tema dagar, tex om detta med försäkringsmöjligheter, handikapsbidrag.
När man är sjuk så är det inte alltid orken och möjligheterna finns att nysta idetta, då det tar mycket energi. Hur mycket man än vill så orkar man inte jämt, så vi får finnas för varandra.

Men även mycket mer man kan göra.
Dyker ju alltid upp frågor och dyligt hos alla, det svåra är nog bara att det ska finnas ett så stort intresse när det väl händer något så det känns som det är folk som är intresserade av det.
Men med mer information och arbete blir det säkert större visat intresse, jag menar inte att inte ilco jobbar hårt. För det gör dom mycket säkert!

Men kika på föreningar för diabetiker och andra, så stora dom är. Hur kommer detta sig?

Ja det var lite funderingar jag delar med mig av idag.
Man vill så mycket, men ska ju även finnas tid och pengar. Mycket som ska klaffa.

Är du intresserad av mer information möten och tema dagar?
Vad skulle du vill lyssna på eller medverka i?
Släng ut lite idéer i luften genom att kommentera här!

2 kommentarer:

  1. Hej! Det här är en redan "föreningsfrälst" person som skriver och jag kan bara säga att vi i ILCO Värmland för några år sedan skrev en lista med förslag på aktiviteter som publicerades i vårt regelbundna nyhetsblad. Vi har cirka 200 medlemmar som får detta blad och jag tror vi fick 3 kommentarer..... Personligen så tror jag att det är mycket mer accepterat att prata om astma, diabetes, allergi, hjärt- och lungsjukdomar etc än det är att prata om stomi/reservoar, många fler lever med de problemen även om många har problem med mage, tarm och urinvägar, det är ju ändå kiss och bajs det handlar om för oss inom ILCO. Vi har chansen att ändra på detta i höst, vi kan se till att synas och göra ett bra intryck då det är Världsstomidagen i oktober.

    Det ska bli roligt att höra dig i Karlstad den 28 mars! /A-K

    SvaraRadera
  2. Anonym/A-K: Hej! Jag vist har detta varit på tapeten många gånger, allt tas ju upp i olika tider i livet, och jag är i en ny tid för mig :) Det är det är så så frågor och sånt tas upp igen, destu oftare destu bättre.
    Ja det är helt klart vanligare att tala om diabetes astma allergier och sådant. Men om jag ser till mig själv så håller jag min tarmsjukdom och min stom i lika öppet som min systers diabetes eller min astma. Men det är ju svårare att bara kläcka ur sig och prata om. Men tror faktiskt fler vet om min tarmsjukdom än min astma :P
    Önskar att vi var en lika inarbetad förening som diabetas föreningen, dom är riktigt stora.
    Denna Världsstomidagen ska bli skoj! Jag vet inget om den än och så, men kan tänka mig det kommer mer via ilco bla. framöver.
    Tack, kul att ni ser framemot det. Själv ska jag vara helt ärlig och säga att jag är super nervös. Eller nej har väl inte hunnit bli det ännu. Men har aldrig föreläst. Helt nytt för mig, men ser det som en bra och positiv utmaning :)
    Vi syns i Karlstad!
    Kram

    SvaraRadera